Afstuderen met BioBrug

Ben je master-student en geïnteresseerd in duurzaamheid of een groene economie? Dan zit je goed met een afstudeerproject bij BioBrug. BioBrug is een programma dat bijdraagt aan de transitie van een fossiel-gebaseerde economie naar een economie waarin biomassa centraal staat; een belangrijke ontwikkeling voor onze toekomstige wereldeconomie. Met je afstudeerproject help je mee aan het succes van innovaties in het (noordelijke) bedrijfsleven en MKB met ambities in deze zogenaamde BioBased Economy. Een BioBrugproject is er voor een breed scala aan studierichtingen, van technologisch tot economisch, van ecologisch tot maatschappelijk en juridisch. Kijk op de pagina student gezocht.

 

Opzet

De opzet van BioBrug is zodanig dat het specifiek een brug slaat tussen de wetenschappelijke kennis van de Universiteit en de bedrijfskennis van het (noordelijke) MKB. Aan de hand concrete vragen van bedrijven definiëren we gezamenlijk (afstudeer)projecten en stellen we projectteams samen. Jij, als master-student kunt projectleider worden van zo’n project bij een innovatief bedrijf, en meedenken over de opzet ervan. Over het algemeen voer je een project ook daadwerkelijk in het betrokken bedrijf uit (extern). Dat is bridging science-to-business!

 

Begeleiding op maat

Een projectteam bestaat uit een ervaren medewerker van het betrokken bedrijf en een op-maat-expert van de Universiteit. Deze laatste is over het algemeen een hoogleraar in het betreffende vakgebied. Op deze wijze brengt BioBrug extra wetenschappelijke kennis in het team en ben je als student verzekerd van een praktijkgerichte begeleiding. Samen ga je met het vraagstuk aan de slag.

 

Meer weten?

Heb je interesse in een master-plus project bij BioBrug of wil je meer weten over je mogelijkheden? Neem dan contact op met prof. dr. Gert-Jan Euverink of dr. Janneke Krooneman van het BioBrugteam.

 

Meer weten over de ervaringen van master-studenten die zijn afgestudeerd met BioBrug? Klik hier voor hun ervaring.